Danas na konferenciji za nedije u 12 časova ispred Radio televizije Srbije, studenti iz udruženja #1od5miliona poručili generalnom direktoru RTS-a, Draganu Bujoševiću, da su zgradu RTS-a obojili pravom bojom.


Ispred udruženja #1od5miliona obratila se Valentina Reković koja rekla da je pink boja koja svaku nacionalnu frekvenciju pretvara u zatvor u kom su upravnici funkcioneri Srpske napredne stranke, a gde istina robija.

Reković je poručila – “Dragane Bujoševiću, ko te je naterao da podneseš krivične prijave protiv nas?”

Takođe je poručila da ne treba niko da preuzima odgovornost za performans koji su studenti uradili.

“Kao što smo preuzeli odgovornost da rešimo pitanje doktorata Siniše Malog i da zaštitimo Rektorat isto tako smo preuzeli odgovornost da čuvamo sve građane, ali i da promenimo vlast koja ugnjetava neistomišljenike, kao i da promenimo čitav sistem.”, rekla je Reković.

Studenti su ovom prilikom pozivali sve organizacije da smelo uđu u proces izvlačenja istine na videlo, ne tako što će kopirati ono što studenti rade, već tako što će osmisliti svoje drugačije, kako oni to nazivaju “kreativnije” performanse.

Takođe, studenti su pozvali sve građane da u subotu na protest ponesu nešto roze, kako bi svi zajedno dovršili započetu rekonstrukciju RTS-a.

Foto: Nemanja Ristić

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.