Večeras je u Požegi nastavljena kampanja “Bojkot 2020”. Na centralnom gradskom trgu okupljenima su se obratili lideri Saveza za Srbiju, ali i predstavnici drugih opozicionih organizacija.

Zoran Lutovac lider Demokratske stranke rekao je kako kriminal, korupcija, laž i prevara okružuju sve građane i da zbog toga građani moraju da budu solidarni i da štite jedni druge kako bi se izborili za slobodu.

”Vučić je juče raspisao izbore, a izgleda kao da je to bilo pre osam godina, jer je poslednjih osam godina, svaki dan u kampanji.”

Lutovac je rekao da su jedini izbori danas oni gde biramo da li da budemo saučesnici ovog režima ili da mu se suprotstavimo.

“Šta će biti dan posle bojkota zavisi od onoga šta će biti danas, šta će biti sutra, da li ćemo biti istrajni, čvrsti i ujedinjeni u zajedničkoj borbi”, podvukao je Lutovac.

Dragan Đilas lider Stranke slobode i pravde rekao je da je pravde i poštenja u ovoj zemlji, na izborima bi bila samo jedna lista, jer na izbore izlaze samo Vučićevi sateliti.

Đilas je istakao da je Požega i Zapadna Srbija najbolje shvatila da ovaj bojkot mora da podnese neke žrtve, jer je gotovo izvesno da bi pobedili na izborima.

“Znate li šta je bojkot? Kad 26. aprila kažete Aleksandre Vučiću, skini nam se više, nećemo da budemo deo ludačke priče. Hoćemo da budemo slobodni, ne prihvatamo da budemo podanici.”

Boško Obradović je rekao da je solidarnost opozicije ključna reč i da je jedan zajednički front protiv lopova i kriminalaca na vlasti jedini put. On je rekao da mora da podseti i na jednog i poniženog srpskog seljaka, koji je velika žrtva ovog režima i da upućuje poziv “kukama i motikama”, jer bez njih nema uspešne borbe za slobodu.

“Vučić je pao, samo mi još nismo ustali”, zaključio je Boško Obradović.

Janko Baljak iz Pokreta slobodnih građana upitao je mogu li u neslobodnoj zemlji biti organizovani slobodni izbori? Baljak je rekao da Vučić želi da prikaže ovu zemlji kao normalnu, što nije slučaj.

“Vučić ima plan da od ostatka opozicije napravi lojalnu opoziciju koja će biti njegova leva i desna opozicija, on ima fašiste i liberale, on želi da napravi normalnosti.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke rekao je da su ovi izbori samo nova afera vlasti, ali da opozicija ima odgovor na nju i to je bojkot. Aleksić je naglasio kako je bojkot raskrsnica da se razdvoji žito od kukolja, ko je za budućnost, a kome je najvažnija lična fotelja.

Janko Veselinović podsetio je da je Savez za Srbiju pre godinu i po dana bio u Požegi i rekao da je ono što je tada obećamo i ispunjeno, da je Savez ostao beskompromisan u borbi protiv režima Aleksandra Vučića svom silom i snagom, ali i da je svaki čovek važan, svaki pokret, svaki sindikat ili organizacija građana.

”Neće više biti lomača slobodne misli. A to je Pink televizija i pamfleta poput Informera. Mi ih finansiramo, našim parama plaćemo da nas lažu”, poručio je Veselinović.

On je rekao da moraju odgovarati svi koji su žrtve ovog režima, i oni koji nisu sa nama više, oni koji su otpuštani, premlaćivani, ali i penzioneri i radnici.

Iz Udruženih sindikata Sloga obratio se Vladimir Radosavljević, koji je rekao da govori u ime svih radnika koji trpe posledice antiradničkih poslova koje donosi ova vlast. On je rekao i da svi moraju biti posebno solidarni sa uzbunjivačima, jer su to hrabri ljudi koji si putokaz za sve nas.

Jovan Jovanović iz Građanske platforme poručio je da kada su građani istrajni, bahata i neodgovorna vlast mora da se povuče. On je rekao da nema više ili manje važnih opština u Srbiji, jer su svi građani podjedanko ugnjetavani. Jovanović je rekao i da elita ove zemlje nije ona koja se okuplja na Kopaonik biznis forum, već ona kojoj je važna cela država i svi građani.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.