Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije imao hrabrosti da se suoči sa tri studentkinje #1od5miliona koje su najavile da će ga čekati ispred Radio-televizije Srbije pred njegovo gostovanje u emisiji ,,Upitnik”, pa je krišom ušao u zgradu javnog servisa.


Studentkinje iz Udruženja #1od5miliona večeras su čekale predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred zgrade RTS-a kako bi mu uputile pitanja koja Olivera Jovićević nije smela u emisiji “Upitnik”.

Studentkinje #1od5miliona Tea Vukadin, Valentina Reković i Nikolina Reković čekale su na tri ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, kako bi dočekale predsednika Aleksandra Vučića pred gostovanje u emisiji ,,Upitnik” i postavile mu pitanja koja voditeljka te emisije Olivera Jovićević nije smela.

Predsednik Vučić se ušunjao u zgradu RTS-a na jedan od prikrivenih ulaza daleko od oka javnosti i okupljnih građana, a u ,,Upitniku” je slagao kako je “okupljenim ljudima rekao da se pomere i peške ušetao”.

Vučić je još jednom dokazao da je kukavica i da ne sme da su suoči čak ni sa tri studentkinje.

Građani su se na poziv studenata okupili oko 19 časova, nakon čega je došla i veća grupacija aktivista Srpke napredne stranke i navijača, koji su potom napala studenta #1od5miliona Srđana Markovića i fotografa Nemanju Ristića.

Na ulazu u zgradu RTS-a iz Aberdareve ulice studentkinji Dejani Stošić obezbeđenje, koje je tu stajalo, uputilo je komentar: ,,Tebe niko ne bi ni silovao”.

Nakon večerašnjeg događaja, studenti još jednom pozivaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odgovori na pitanja koja su mu pripremili. Pitaju ga da li se oseća kao kukavica nakon večerašnjeg eskiviranja i spinovanja onoga što se desilo ispred zgrade Radio-televizije Srbije.

Podsećamo da je večerašnjem događaju prethodila ogromna medijska propaganda kojom se insinuiralo da je večerašnji skup bio, zapravo, pokušaj atentata na predsednika, iako su studenti u najavi jasno naglasili da je cilj bio samo da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Pitanja koja su studenti želeli da upute predsedniku Vučući su:

 1. Kada ćete posetiti Aleksandra Obradovića da Vam ispriča sve o trgovini oružja?
 2. Kada ćete smeniti Sinišu Malog zato što je prepisao doktorat?
 3. Kada ćete smeniti Batu Gašića zato što proganja neistomišljenike?
 4. Kada ćete smeniti Nebojšu Stefanovića zato što je slagao da je diplomirao?
 5. Kada ćete reći ljudima ko je ubio Staniku Gligorijević na naplatnoj rampi?
 6. Kada ćete nam reći zašto ste od Dedinja napravili sigurnu kuću za bivše Palestinske obaveštajce koji su na međunarodnim crnim listama?
 7. Kada ćete izbaciti Jutku i Simonovića iz Srpske napredne stranke zbog pokušaja ubistva i seksualnog uznemiravanja žena?
 8. Kada ćete prestati da maltretirate ljude po javnim preduzećima da glasaju za Vas?
 9. Kada ćete smeniti Vesića jer uništava grad?
 10. Kada ćete nam reći ko je ubio Olivera Ivanovića?
 11. Kada ćete prestati da nas delite? Ostavite nas na miru bre!

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.