Na 13. protestu #1od5miliona u Kuršumliji govorili su Milan Blagojević, Tamara Tripić i Zoran Lutovac.

Okupljenim građanima najpre se obratio Milan Blagojević, jedan od organizatora protesta u Žitorađi, koji je nedavno brutalno pretučen u kabinetu predsednika opštine kada je došao sa pitanjem povodom peticije, a umesto odgovora – dobio je batine.  

“Mogu da nas biju, ali volju da nam ubiju, ne mogu. Uplašili me nisu! Idemo solidarno i jedinstveno, zajedno. Car je go, sviraj kraj!”, poručio je Blagojević.

Predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac, poručio je Kuršumličanima da se “Vučić plaši naše solidarnosti”. Lutovac je rekao da više ne može da se desi da u gradu čoveka koga zovu Doktor pobedi čovek koga zovu Balvan, samo zato što se na listi krije iza Aleksandra Vučića.

“Vučić u Srbiji promoviše lažnu nadu, a seje realan strah. Strah je kradljivac slobode!” zaključio je Lutovac.

Okupljenim građanima obratila se i Tamara Tripić, koja je, govoreći o uhapšenim učesnicima protesta u Beogradu, istakla da zna da jedan od uhapšenih mladića ima veze sa Kuršumlijom, ali da ne misli ni na sina Željka Mitrovića, niti na Labana, Jutku ili Simonovića, jer oni i danas slobodno šetaju ulicama.

“Došla sam da vidim kako šetnja za slobodu postaje marš za slobodu!”, poručila je Tripić Kuršumličanima.

Šetnja je krenula od centra Kuršumlije i išla je do fantomske fabrike izraelskog investitora kojom su čelnici SNS hvalili, a koja ne postoji. Okupljeni građani nosili su šetalicu sa natpisom “Odneće vas Toplica”

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.