Sadržaj u Sobodnoj zoni će u petak, 17. maja, organizovati mladi #1od5miliona.

Mladi su kao i do sada pripremili mnoštvo akcija i performansa i pozivaju sve sugrađane da im se pridruže u dežurstvu i borbi protiv diktature.

Od 14h u Slobodnoj zoni u Pionirskom parku održaće se konferencija za medije, a potom je organizovano deljenje lažnih diploma, kojima će se još jednom ukazati na problem plagiranih doktorata i kupljenih diploma.

Od 16h, svečano će se otvoriti dva zida #HoćuDaOstanem #HoćuDaSeVratim na kojima će građani moći da napišu svoje razloge zašto ostaju u Srbiji i pošalju poruke svojim najbližima koji su napustili zemlju.

Od 18h možete ispratiti akciju “Nahranimo Vuline“, a od 19:30h Slobodni dnevnik u kome će gost biti profesor Oliver Tošković.

Za kraj dana mladi #1od5miliona pripremili su tribinu na kojoj će učešće uzeti mladi iz stranaka i van njih i razgovarati na temu “Zašto ostaješ u Srbiji i kako se boriš?” (zašto si na protestima i kako aktiviraš svoje vršnjake).

Posle tribine, mladi će biti tu za sve koji žele da dođu da se upoznaju sa svima onima koji već pet meseci rade na organizaciji protesta #1od5miliona.

Pozivamo Vas da dođete i pokažete svoju odlučnost i hrabrost kao i ti mladi ljudi koji jesu prava budućnost Srbije. Vidimo se!

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.