Poštovane kolege,

Mladost je uvek bila ta koja je nosila promene. Danas, u trenutku kada Srbija i dalje funkcioniše kao družina a ne društvo, bilo je za očekivati da studenti prvi ukažu na pogubnost takvog sistema. Vi ste ti koji ovoj državi trebaju, vi trebate i nama i zato vaše zahteve moramo pažljivo saslušati. To se naročito odnosi na nas, vaše sadašnje i bivše učitelje. Sve i da grešite, a ne grešite, mi bi morali da vas podučimo i tu lekciju. To je naš posao!

Spirala ludila koja u ovoj državi traje već 30 godina nije slučajnost. Stid nas je onoga što smo vam ostavili. Stoga vi danas morate biti pametniji nego što smo mi bili. Morate biti korektor, kritičar svake vlasti, jer samo tako možemo stvoriti bolje i srećnije društvo. Generacije studenata sa kraja prošlog veka su baš tu omanule. Mi smo omanuli – pomislili smo da je dovoljno što smo posao odradili samo na ulici. Režim je pao, ali je sistem preživeo. Nismo smeli poverovati političarima na reč, morali smo ih pratiti, kontrolisati… Ako je neka lekcija ostala nesavladana onda je to baš ova. Nemojte ponavljati naše greške!

U borbi i buntu koji kao mladi ljudi uvek nosite sa sobom, mi moramo biti uz vas. Ako nismo uz vas, uz koga ćemo onda biti? Oprostite nam, ako možete, jer vi danas morate ovo da činite, pošto mi nismo dovoljno uradili!

U Novom Sadu

Potpredsednik NSPRV

Dušan Kokot

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.