U ponovo nepotpisanom saopštenju Kolegijuma RTS-a prepoznaje se rukopis rukovodstva ove medijske kuće koje je od javnog servisa napravilo partijski, i to upravo mehaniznom koji pokušava nama, organizatorima protesta #1od5miliona, da stavi na teret – pritiscima na zaposlene.

Najavljenom blokadom upozorenja 9. marta, mi ne vršimo pritisak na zaposlene, već na rukovodstvo RTS-a koje je uzurpacijom i zloupotrebom Javnog servisa onemogućilo novinarima ove medijske kuće da svoj posao rade onako kako im nalažu i zakon i kodeks novinarske profesije.

Posao zaposlenih na RTS-u, a koji finansiraju građani Srbije, nije da budu šrafovi u propagandnoj mašineriji Aleksandra Vučića i da kriju istinu od građana. Njihov posao je da pravovremeno, objektivno i istinito izveštavaju o svim temama važnim za građane Srbije. Nažalost, to im se ne dozvoljava.

Zato ćemo blokadu sprovesti upravo i kao podršku zaposlenima na RTS-u koji sada iz straha od odmazde svojih nadređenih ćute. Njima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da ih mi, pobunjeni građani Srbije, čekamo na ulicama.

Podvlačimo: Nenad Lj. Stefanović i Dragan Bujošević ostaće upisani velikim slovima u mračnu istoriju sunovrata medija, jer se kao urednik i direktor Javnog servisa Srbije ne suprotstavljaju cenzuri svake vrste, niti štite svoje novinare od pritisaka.

Najavom blokade upozorenja ispred RTS-a u subotu 9. marta, mi, organizatori protesta #1od5miliona želeli smo da ukažemo na ćutanje medijskog javnog servisa na zahteve svih građana, koji su već četrnaest nedelja na ulicama, da o protestima izveštava objektivno i nepristrasno i da svim političkim opcijama omogući jednak medijski prostor u informativnom programu RTS-a.

U ponovo nepotpisanom saopštenju Kolegijuma RTS-a u kome se navodi da mi, organizatori protesta, najavom jednočasovne blokade upozorenja, prelazimo granicu i vršimo nelegitiman pritisak na sve zaposlene RTS-a, jasno se očitava namera uredništva RTS-a da nastavi sa pritiskom na svoje zaposlene.

Blokadu RTS-a ćemo sprovesti i kao podršku zaposlenima ove medijske kuće, koji sada iz straha od odmazde svojih nadređenih ćute. Njima želimo da pošaljemo poruku da nisu sami i da ih mi, pobunjeni građani Srbije, čekamo na ulicama.

Mi ne vršimo pritisak na zaposlene u RTS-u, već na rukovodstvo te medijske kuće, da bi oni omogućili zaposlenima da rade svoj posao u skladu sa zakonom i novinarskim kodeksom i da pravoremeno i objektivno izveštavaju.

Najavljenom jednočasovnom blokadom RTS-a mi ne sprečavamo javni servis da obavlja svoj redovni posao, jer ga svakako RTS trenutno ne obavlja. Ovom prilikom podsećamo rukovodstvo RTS-a da je njihov redovni posao da rade u skladu sa zakonom, novinarskim kodeksom, da pravovremeno i objektivno izveštavaju građane koji ih za to plaćaju, a da građani vrlo dobro znaju oni to već izvesno vreme ne čine.

Njihov posao nije da budu glasnogovornici režima predsednika Aleksandra Vučića, niti da budu propagandno glasilo vladajuće klike.

Glavni urednik informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović i generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević ostaće upisani velikim slovima u mračnu istoriju sunovrata medija, jer se kao urednik i direktor javnog servisa Srbije ne suprotstavljaju cenzuri svake vrste, niti štite svoje novinare od pritisaka.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.