U petak, 22. marta protestovalo je više od 40 gradova širom Srbije, a svi građani na ulici su imali jedan zajednički zahtev – ostavka Aleksandra Vučića.

Mladenovac, Pančevo, Novi Sad, Apatin i još mnogo gradova je sinoć pokazalo da je narod najjači samo kada je ujedinjen i kada svi građani šetaju kao jedan.

Sokobanjčani su ugostili narodnog poslanika Janka Veselinovića, studenta FNP-a Filipa Trajčevskog i glumicu Jasminu Radovanović.

“Ono što tražimo jeste da se Aleksandar Vučić skine sa grbače ovom narodu, a to će se i desiti. To znamo mi koji šetamo u preko 100 gradova u Srbiji, a znaju to i oni. Šiklja voda u SNS brodu”, poručio je Veselinović.

Trajčevski je pozvao sve slobodne građane da se 13. aprila okupe u Beogradu i ovoj vlasti kažu “Doviđenja”.

Pančevci su tokom šetnje crnom bojom su ofarbali većinu reklama SNS i njihovog predsednika Aleksandra Vučića koje godinama stoje povisoko na banderama za ulično osvetljenje. Pored “šetalice” koja je standarno bila sve vreme  ispred zgrade suda razvili su transparent “Počelo je”, a onda uz njega zapalili i po koju baklju.

Mladenovac je celu Srbiju podsetio na užasnu istinu, a to je da je zemlju napustilo skoro milion mladih. Ovo je najveći problem Srbije koja će uskoro ostati bez ljudi i na taj način izgubiti svoji nacionali identitet.

“Mladi su budućnost”, poručili su oni.

Na jednom od do sad najposećenijih protestnih skupova u Novom Sadu, Škoro je rekao da ćemo za dva dana obeležiti dvadeset godina od početka bombardovanja naše zemlje od strane NATO-a i podsetio na to šta je ko radio u tim teškim danima.

“Dok su građani Srbije brojali mrtve i ranjene ljude u ovoj zemlji, Aleksandar Vučić je brojao kvadrate stana koji je baš tih dana uzeo od države. Oni koji su tih dana razarali ovaj lepi Novi Sad, sada pomažu Vučiću da pljačka ovu našu lepu zemlju. Vaše oranice prodaje Arapima, kao da vi ne znate da ih obrađujete,” naglasio je Škoro.

Gradovi koji cele nedelje protestuju, od utorka do nedelje, imaju jedan cilj.

Taj cilj je da od Srbije izgrade normalnu, demokratsku zemlju iz koje njihova deca neće bežati već u koju će se vraćati, a to neće moći da postignu separatizacijom već jedinstvom.

Izveštaje iz svih ostalih gradova možete pročitati na našem sajtu u rubrici gradovi.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.