Studenti iz udruženja #1od5miliona održali su danas konferenciju za medije ispred Prekršajnog suda i poslali poruku da će po uspostavljanju novog sistema Aleksandru Vučiću i njegovoj “mafiji” biti suđeno u specijalnom tužilaštvu.


Udruženje #1od5miliona održalo je Konferenciju za medije ispred Prekršajnog suda u Ustaničkoj ulici kako bi pružili podršku svom kolegi Milošu Dekiću čije suđenje je počelo danas u 10 časova zbog ulaska u zgradu RTS-a 13. marta nakon što je predsednik Vučić abolirao sve učesnike mirnog protesta.

Vučiću će se suditi u specijalnom tužilaštvu

Predstavnik Udruženja #1od5miliona Srđan Marković rekao je da je Dragan Bujošević jedan od glavnih i odgovornih za ovo što se dešava još u martu kada je pustio policiju na građane koji su mirno šetali zgradnom Radio Televizije Srbije i sedeli na podu.

“Tužilaštvo nije pozvalo ljude ispred RTS na saslušanje ili policiju koja je 13. Marta jedina bila nasilna u RTS, a na primeru Aleksandra Obradovića je ponovo tužilaštvo dokazalo da ne radi svoj posao”, rekao je Marković i upozorio da će “Aleksandar Vučić i cela njegova kriminalna banda imati suđenje kada bude bio postavljen novi sistem u specijalnom tužilaštvu!”.

Na konferenciji su se takođe obratili i student Miloš Dekić i advokat pripravnik Marko Pantić.

Pitanje od milion dolara

Dekić je objasnio da je njegovo suđenje odloženo za 21. Januar zbog zdravstvenih problema njegovog advokata Bože Prelevića koji je u ovom slučaju zastupao i ostale studente.

Na pitanje novinara zašto ga terete za ovo delo, Dekić je rekao da je to “pitanje za milion dolara” ali da se nada da ovog puta ulogu sudije neće igrati “Demi Mur”.

Za prekršaj nema pomilovanja

Advokat Marko Pantić objasnio je kako je Miloš Dekić pušten na osnovu žalbe, a ne zato što je aboliran od strane predsednika Aleksandra Vučića, stoga da pomilovanje ne postoji u prekršajnom postupku.

“Shodno mom skromnom pravnom znanju u prekšajnom postpuku abolacija ne postoji.” rekao je Pantić.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.