#1od5miliona postavlja pitanje, a povodom produžavanja ugovora generalnim direktorima Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV), čime su to oni zadužili javne servise da budu nezamenljivi na svojim funkcijama i nakon sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju?

Mi izražavamo opravdanu sumnju da je ostanak Dragana Bujoševića i Miodraga Koprivice na mestima generalnih direktora nagrada za obmanu građana, kao izostanak pravovremenog i objektivnog informisanja i netransparentnosti u radu, s obzirom na to da privilegiju produženih ugovora kada ispune uslove za odlazak u starosnu penziju uživaju “samo odabrani” na javnim servisima, premda je ona u skladu sa zakonima, a o čemu je pisao Vojvođanski istraživačko-analiticki centar (VOICE).

Upravni odbor RTS-a, produžio je ove sedmice ugovor o radu Bujoševiću do isteka mandata 5. maja 2020. godine, iako je on u januaru, napunivši 65 godina, stekao uslov za odlazak u starosnu penziju.

Sa druge strane, Upravni odbor RTV-a izabrao je 2016. godine na mesto generalnog direktora Koprivicu, bez obzira što je on u trenutku imenovanja na petogodišnji mandat ispunio uslove za odlazak u starosnu penziju.

Upravni odbor RTV-a nije smatrao da su godine, kao i datum rođenja Koprivice informacija od javnog značaja i celokupna javnost ostala je uskraćena za taj podatak.

Podsećamo da je jedan od zahteva protesta #1od5miliona izbor tehničkih rukovodstava i uređivačkih kolegijuma RTS-a i RTV-a koji bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti.

Rad javnih servisa finansiraju građani putem mesečnih pretplata i zato je u njihovom najboljem interesu da Bujošević, Koprivica i njihovi saradnici podnesu ostavke i postupe u skladu sa zahtevima protesta #1od5miliona.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.