Sinoć je Kovin šetao prvi put pod sloganom #1od5miliona, a na skupu pred više od pet stotina građana Kovinci su poručili da više nemaju čega da se plaše i da oni nisu na prodaju.

Skup je otvorio jedan od organizatora protesta #1od5milona u Kovinu, Miloš Ljiljanić koji se zahvalio svojim sugrađanima što su se u velikom broju odazvali pozivu i izašli na ulice da podrže više od šezdeset gradova u Srbiji.

Okupljenima se obratila i bibliotekarka Larisa Mikić koja je istakla da je najponosnija što su “njeni Kovinci” tu svojom voljom, a ne pod prisilom.

“Svedoci smo terora i nasilja koju je u politički život Srbije unela Srpska napredna stranka podržana od svojih koalicionih partnera”, navela je Mikić i dodala da politika bezakonja, bahatosti, nestručnosti i nepotizam onih na vlasti dovodi do toga da desetine hiljada mladih ljudi napuštaju zemlju.

Novinar Nenad Živković rekao je okupljenima da nemaju čega da se plaše.

“Slobodu koju nemamo, 200 evra plate koja nije dovoljna za pristojan život, više ne želimo. Nemamo više razloga ničega da se plašimo”, zaključio je Živković.

Naposletku se  građanima obratio i glumac Sergej Trifunović koji je poručio okupljenima da se naoružaju strpljenjem i pozvao ostale građane Kovina da se priključe protestu.

Kolona se iz centra grada uputila pored zgrade opštine, ulicom JNA do pošte, preko Trga oslobođenja i vratila do robne kuće.

Protest je prošao bez incidenta, okupljeni građani ostavili su paket sa namirnicama sa porukom  “Ne, hvala. Nismo na prodaju!”

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.