Večeras je u Šapcu održan petnaesti protest #1od5miliona, a okupljenim građanima pre početka protestne šetnje sa govornice obratio se profesor Čedomir Čupić.

Pre početka obraćanja okupljenim Šapčanima, Čupić je čestitao Međunarodni dan slobode medija televiziji „Šabac“ kao jednom od simbola bunta protiv režima Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Aleksandra Vučića.

„Vučić svakodnevno pokušava da podeli Srbiju na odane i protivnike, ali Srbija je danas više nego ikada podeljena na one koji misle svojom glavom i na one koji su izmanipulisani od strane čoveka koji svakodnevno izlazi iz svojih Ustavnih ovlašćenja i razara institucije. Ne smemo se ljutiti na one koji su izmanipulisani jer mi smo jedan narod. Vaš grad je više od dva veka primer otpora različitim uzurpatorima, a iz vašeg hrabrog grada uvek je kretala slobodarska misao“, istakao je Čupić.

Okupljeni građani i večeras su šetali uobičajnom rutom, a po završetku protesne šetnje organizatori su pozvali građane da se i sledećeg petka okupe u isto vreme i na istom mestu kako bi ponovo iskazali svoje nezadovoljstvo republičkom vlašću.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.