Četvrti protest #1od5miliona u Majdanpeku koji je održan večeras je jedna “mala varnica koja zajedno sa celom Srbijom pravi požar” otpora i borbe protiv diktatorskog režima i nasilja vlasti.

Majdanpečani su i večeras hrabro koračali u znak borbe protiv nasilnog, manipulativnog režima predsednika Aleksandra Vučića. Oni su ponovili svoje zahteve u kojima su tražili odgovornost za izbornu krađu u selu Leskovo, kao i za poginule radnike u rudniku, ali i lustraciju za sve “bahate funkcionere” koji su godinama potkradali opštinu.

Večeras su organizatori protesta #1od5miliona izneli još jedan – transparentnost i dostupnost ugovora o prodaji Rudnika bakra i zlata u Majdanpeku, kao i odgovornost svih koji su učestvovali u prodaji prirodnog bogatstva Srbije i time osiromašili grad.

Okupljenim građanima obratili su se sociolog Ivan Gajić i pisac Marko Vidojković.

“Organizam zvani Srbija zahvatio je tumor zvani Aleksandar Vučić i SNS, a na svakom koraku se nalaze metastaze. Sve i svako propada osim onih na vrhu koji vladaju ovom zemljom. To je tumor koji će nas pojesti do kraja ako ga ne sasečemo na vreme.”, kazao je Vidojković.

On je istakao da je Srbija imala takav tumor i da se on zvao Slobodan Milošević, a da se sada taj tumor vratio u obliku Vučića. Dodao je i da ćemo videti koliko je Srbija pokradena tek kada se tog tumora otarasimo.

Gajić je Majdanpečane zamolio da lokalnim funkcionerima prenesu poruku da ih sve čeka lustracija. On je rekao da je na lokalu deset puta gore nego u Beogradu i da svi oni misle da ih niko ne vidi i da im niko ništa ne može.

Protest je kao i dosad prošao mirno i bez incidenata, a građani su u toku protesta potpisivali “Sporazum sa narodom”.

Majdanpek je večeras još jednom poslao poruku jedinstva i hrabrosti koju deli sa ostatkom Srbije, a organizatori su pozvali na okupljanje i iduće nedelje.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.