Studenti #1od5miliona će sutra, 11. jula, održati Konferenciju za novinare u 13 časova ispred Sava centra povodom afere lažne diplome ministra Nebojše Stefanovića i iznetih dokaza, kao i reakcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon plagiranog doktorata Siniše Malog u kom se Srbija poistovećuje sa Eritrejom i lažne diplome nekadašnjeg predsednika, Tomislava Nikolića, koji smer na navodno završenom fakultetu ne ume ni da izgovori, saznajemo da je i Nebojša Stefanović izmislio svoju diplomu.

Studenti će na konferenciji govoriti o problemima lažnih, kupljenih diploma i plagiranih doktorata kao i o tome koliko štetan uticaj imaju takve pojave na naše društvo, akademsku zajednicu, ali i buduće generacije koje će se u ovoj državi obrazovati.

Studenti će pored toga izneti isvoje zahteve povodom slučaja diplome ministra Stefanovića i uputiti pitanja nadležnim institucijama. Pozivamo vas da ispratite konferenciju i prenesete stav mladih iz organizacije #1od5miliona.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.