Organizator protesta #1od5miliona u Negotinu, Strahinja Ćirić, napadnut je večeras ispred svoje zgrade, nakon što je prošle nedelje na protestu u Negotinu govorio o Zoranu Milojeviću Zelji, u javnosti već znanog kao glavni batinaš SNS-a.

Ćirić je zadobio teže telesne povrede glave i desnog oka, a kćerki, koja je u trenutku napada bila kod drugarice, rekao je da se ne vraća kući kako bi je zaštitio.

On sam ističe da se ne oseća bezbedno da bi se vratio u svoj stan.

Ćirića su napala tri nepoznata maskirana muškarca ispred ulaza zgrade u kojoj živi, što je odmah prijavljeno policiji koja ga je uputila na hirurško odeljenje.

S obzirom na to da je oftamolog u Negotinskoj bolnici na odmoru, dobio je uput za pregled u Boru, a pošto u Negotinu nema dežurnog rendgen tehničara, iako je zadobio hematom veličine par centimetara, nisu mu snimili glavu.

Da podsetimo, na prethodnom protestu, održanog 7. marta Ćirić je govorio da je Zelja “gospodar Negotina”, te da predsednika opštine treba da se povuče u korist svoje zamenice Merline Selenić, za koju je Ćirić, inače član Sindiakta Nezavisnost, kazao da je bliska Zelji.

Aleksandre Vučiću, već smo navikli da je nasilje po tebi legitiman način sukoba sa neistomišljenicima. Mi više nećemo ćutati i nećemo dozvoliti da se ovako ophodiš prema našim sugrađanima.

Nastavićemo da zajedničkim snagama istrajamo u borbi za jednu pristojnu, normalnu Srbiju gde se neistomišljenici neće nikada više prebijati niti će se nad njima vršiti bilo kakav vid pritiska.

Nasilje koje vlast opravdava, samo tvoja vlast – jer si sve poluge moći podredio sebi, je kancer ovog društva i nećemo ti dozvoliti da više ni ti, ni tvoji kumovi, batinaši i naprednjačke falange terorišete narod.

Nisi naš predsednik!

Svi na ulice!

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.