Studenti #1od5miliona danas su održali preformans pod nazivom “Velika Seoba Studenata” na kom su ukazali na problem mladih koji u sve većem broju odlaze iz svoje zemlje u potrazi za boljim životom.

Pa Velika Seoba studenata #1od5miliona

Da li je "Velika seoba studenata" #BudućnostSrbije?#1od5miliona poručio – studenti zaslužuju da imaju izbor!

Posted by 1od5miliona – oficijelna stranica on Friday, April 12, 2019

Studenti su nosili kofere na kojima su bile nalepnice zemalja u koje su se “uputili” Šetnju kroz ulicu “Knez Mihailova” su započeli kod zgrade “Palata Albanija” i simbolično završili kod Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Iza mladih koji su se kretali u koloni sa koferima, postavljene su nalepnice sa nazivom “Da ne bude više lažnih diploma” i na taj način popločali put koji ostaje iza njih kada napuste zemlju.

Oni su imali zalepljena usta trakama “Cenzurisano” koje simbolizuju stanje u medijima koji ignorišu postojanje mladih i problema koje oni imaju.

Ispred Rektorata mladi su skinuli nalepnice i poručili da ne žele da ćute, a potom tu i ostavili kofere, kako bi ih podsetili da moraju što pre da reše problem lažnih diploma.

Oni poručiju da diplome za koje se trude i rade ne smeju da se porede sa diplomama koje je neko kupio. Istakli su da je nedopustivo da najviši zvaničnici zemlje imaju lažne diplome, pozivajući institucije da rade svoj posao.

Na samom kraju preformansa, došlo je do sukoba sa čuvarom koji radi u zgradi Rekotrata, koji je vrlo burno reagovao na dolazak studenata i odlepio nalepnice koje su oni zalepili uz komentar da “Oni ne trebaju to da rade!”.

Mladi svojom akciju žele da inspiriišu sve građane da izađu 13. aprila kako bi se izborili za svoju, ali još važnije budućnost svih mladih koji napuštaju zemlju proterani zbog lošeg životnog standardna i nasilja vlasti.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.