“Sinoć su me, na samom kraju protesta prilikom uredno prijavljenog i najavljenog performansa napali pripadnici obezbeđenja iz predsedništva sa kojima je već bilo dogovoreno da mi priđemo stepeništu zgrade!

Oni su nama u poslednjem trenutku zabranili prilaz. Zašto su nam zabranili prilaz?

Da li je ograda ispred predsedništva granica koju je sam nacrtao Aleksndar Vučić ili je privatizovao pored svega i ovaj deo Pionirskog parka?

Nakon igranja sa nama i još laži i obmana oni su mene bacilli preko ove ograde i potom udarali, a na videu se jasno vidi da ja nisam ni jednom prilikom uzvratio udarac.

Celo veče proveo sam u Urgentnom centru, zato što sam nedugo posle protesta povraćao a potom i izgubio svest.

U Ugrentnom su zaključili da imam nagnječenje na levoj potiljačnoj strani, nagnječenje rebra ali i podliv i ogrebotine na desnoj strani grudnog koša.

Najverovatnije ispred Predsedništva nisu bile samo Kobre već i dodatno obezbeđenje.

Zahtevamo hitan odgovor od VBA o tome ko je bio dežurni starešina sinoć u obezbeđenju predsednika i ko je naredio da me onako brutalno prebijaju i bacaju preko ograde i udaraju po telu?

Građani koji su sinoć došli do Predsedništva su mirni i držali se dogovora za razliku od Vučićevih batinaša. Nisu nikoga napadali, a kada su napadani nisu pružali nikakav otpor.

Ko je izdao narađenje da se prebijaju studenti i građani koji nedeljama mirno protestuju?

Tražimo da neko snosi odgovornost za nelegalnu i nepotrebnu primenu sile.
Da li su ovo isti oni batinaši koji su na inauguraciji zatvarali ljude u podzemnim prolazima i davili novinare?

Jesu li ovo isti oni batinaši koji su išli na izborna mesta u džipovima bez tablica i pokušali da ubiju Borka Stefanovića?

Ili zapale Milana Jovanovića?

Ova vlast je imala 9 meseci na raspolaganju, 9 meseci za koje nije uradila ništa osim pesničenja, batinjanja, postavljanja ograda, pravljenja paravojnih formacija i “milicija”, hapšenja učenika i studenata.

To je njihova praksa, to su oni, oni ne umeju drugačije da rade, dok sve to pokušavaju da prikriju pred kamerama imitacijom kojekakvog dijaloga.

Sedanjem za istim stolom podržavate tu imitaciju.

Gospodo Vučićeva, imate 42 tačke i rok do 1. septembra.

Znate da čitate, nadamo se.

Nema pojašnjavanja i kompromisa za okruglim stolovima, nema pregovora ili ispunite ili BOJKOT!”

Srđan Marković

Foto izvor: N1

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.