Protestna okupljanja nastavljena su i ovog četvrtka u više gradova širom Srbije, a građani su zajedno poslali jasnu poruku da su oni ti zbog kojih ova država postoji i da nikako obrnuto.

Šetalo se u Zrenjaninu, Trsteniku, Topoli, Obrenovcu, Knjaževcu, Sobmoru i mnogim drugim gradovima, svuda sa istim ciljem – da Srbija ne bude demokratska država samo na papiru.

Zrenjanici su se ovog i četvrtka okupili pod parolom Bojkot! Zrenjanin bez straha! Njima se obratili odbornica u skupštini grada Alisa Kockar, novinar Milan Jovanović i penzioner Mile Delić.

“Ako su mladi izabrali da budu na ulicama sa nama, umesto da odu put Nemačke, ko smo mi da sedimo u skupštinskim klupama”, upitala je Kockar.

Jovanović se osvrnuo na napad na njega rekavši da je on na tom mestu samo zato što je imao sreće da se izvuče kada je lokalni moćnik odlučio da uništi sve što je stvarao ceo život.

“Ali nisam bitan ja, nego mladi koji danas u Srbiji nemaju nikakvu perspektivu”, zaključio je on.

U Trsteniku se građanima obratio član Asocijacije slobodnih odbornika Jovan Nešović i otac osmoro dece Goran Ignjatović.

“Tri godine živim sa svojom ženom i osmoro dece u kući koja se nalazi na klizištu. Ovu vlast ne zanimaju naša deca!”, rekao je Ignjatović.

Na protestu u Knjaževcu održan je drugi po redu “Dnevnik slobodnih građana Knjaževca” sa temom “Dvadeset godina laži Aleksandra Vučića”, a govorili su predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i jedan od organizatora protesta “Ne damo niški aerodrom” Miloš Bošković.

Manojlović se tokom svog obraćanja osvrnuo na slučajeve Jutka i Simonović: “Da vi niste ovde hrabro koračali svakog četvrtka poput građana u više od 100 drugih gradova, napasnik Jutka nikada ne bi podneo ostavku, kao što to ne bi uradio ni palikuća Simonović koji je pre toga i uhapšen”.

U Somboru je ovog četvrtka poslata poruka da moramo da nastavimo da se okupljamo u svojim sredinama jer je očigledno da vlast popušta pod pritiskom.

Tamo su na okupljanju govorile narodna poslanica Tatjana Macura, poljoprivrednica Ružica Matković i studentkinja Katarina Đoković.

U svim gradovima jasno je stavljeno do znanja da postoji i druga strana ove države, i da je ona spremna da se bori za pravednu, zdravu, demokratsku Srbiju.

Cilj je zajednički i njemu se približavamo iz nedelje u nedelju, i zato organizatori protesta u svim gradovima pozivaju građane da nastave da šetaju i sledećeg četvrtka.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.