Građani blokirali saobraćaj u Vasinoj, protest u centru Beograda zbog ukidanja trolejbuskih linija 19 i 28.


Građani i aktivisti okupljeni oko inicijative „Vratimo trolu 28“ i „Pešaci nisu maratonci“ večeras su na uglu Vasine i Dobračine blokirali saobraćaj na simboličnih 28 minuta.

Ovim gestom nezadovoljni građani iskazali su neslaganje sa odlukom o izmeštanju javnog prevoza iz centra grada i ukidanju trolejbuskih linija 19 i 28, skraćivanju linija 21 i 22, ali i opšte situacije u javnom prevozu koja je prema rečima organizatora ovog protesnog okupljanja “katastrofalna”.

Organizatori su podsetili da je za vraćanje trolejbuske linije 28 skupljeno više od 8.000 potpisa, ali da nadležni ignorišu zahteve građana.

Foto: Građani blokirali saobraćaj u Vasinoj, protest u centru Beograda zbog ukidanja trolejbuskih linija 19 i 28. Građani i aktivisti okupljeni oko inicijative „Vratimo trolu 28“ i „Pešaci nisu maratonci“ večeras su na uglu Vasine i Dobračine blokirali saobraćaj na simboličnih 28 minuta. Ovim gestom nezadovoljni građani iskazali su neslaganje sa odlukom o izmeštanju javnog prevoza iz centra grada i ukidanju trolejbuskih linija 19 i 28, skraćivanju linija 21 i 22, ali i opšte situacije u javnom prevozu koja je prema rečima organizatora ovog protesnog okupljanja “katastrofalna”. Organizatori su podsetili da je za vraćanje trolejbuske linije 28 skupljeno više od 8.000 potpisa, ali da nadležni ignorišu zahteve građana.

Foto: novosti.rs/ K. Mihajlović

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.