Novi protest #1od5miliona – Stop krvavim košuljama u Novom Sadu održava se u petak 22. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Na  skupu će govoriti prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović, a učesnici skupa će sa Pozorišnog trga krenuti u protesnu šetnju duž Jevrejske i Futoške ulice, pa skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i onda nastaviti ulicama Maksima Gorkog i Stražilovskom do raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde će se šetnja i završiti. Najavljeno je da će se protestu prvi put organizovano priključiti stanovnici pojedinih delova grada i studenti, o čemu će više reči biti narednih dana.

Učesnici protesta će takođe prvi put biti u prilici da potpišu dokument koji je nazvan “Sporazum sa narodom”, a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu. Potpisivanje Sporazuma biće organizovano na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radiotelevizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protesne šetnje kod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine grada.  

Protesti se nezaustavljivo šire Srbijom i krajem ove nedelje protesni skupovi će biti održani u više od 60 gradova širom zemlje. Jačanje protesta istovremeno obavezuje sve učesnike da pokažu maksimalnu odgovornost i potpunu posvećenost glavnim ciljevima zbog kojih su protesti i pokrenuti. Građani Novog Sada i drugih gradova ne bore se na ulicama i trgovima samo za puku smenu vlasti, već za temeljne i suštinske promene u državi i društvu. U državi koju je od građana oteo vladajući režim i gotovo razorenom društvu, najmanje što može da se traži jeste to da se promeni – sve.

#PočeloJe i u NS.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.