Trideset i druga protestna šetnja #1od5miliona u Beogradu biće održana u subotu, 13. jula sa početkom u 19 časova, a građani će se okupiti kod Terazijske česme.

Okupljenima će se sa kamiona na Terazijama obratiti odbornica Dragana Rakić i uhapšeni aktivista i učitelj Marko Radosavljević, dok će kod Rektorata Univerziteta u Beogradu govoriti nastavnik i karikaturista Slavoljub Blagojević koga su priveli na skupu “Budućnost Srbije” kada je razvio karikaturu, kao inovinarka portala Inđija kafe Verica Marinčić.

Protestna kolona će se ove subote kretati od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.

Ove subote idemo do zgrade Rektorata kako bismo podsetili ovu instituciju da sve lažne diplome visokih zvaničnika narušavaju ugled ne samo Univerziteta, već i čitavog visokoškolskog sistema obrazovanja.

Time želimo da podsetimo i čitavu javnost i na falsifikovane diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, plagijata ministra finansija Siniše Malog i mnogih drugih visokih zvaničnika, ali i da ukažemo na to da nasilje koje vlast i visoki zvaničnici rapsiruju što u svojim izjavama, što svojim delima, nije prestalo i da je u Srbiji 21.veka postalo normalno da su na slobodi ljudi koji su izboli i pretukli studente, aktiviste, političare i građane, organizatore protesta širom Srbije, dok se istovremeno ne preza od institucionalnog zastršivanja neistomišljenika i ćutanje države na mnoge goruće probleme u Srbiji.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.