Protest “1 od 5 milona” će se sutra održati osmi put u Beogradu. U međuvremenu, protest se širi po Srbiji i održava se u Novom Sadu, Kragujevcu, Prokuplju, Nišu, Kuršumliji, Šapcu, Čačku, Zaječaru, Boru, Velikom Gradištu, Trsteniku…

Na sve dosadašnje zahteve protesta, Aleksandar Vučić odgovara ili da su glupi ili ponavljanjem – “Ako ste nezadovoljni, evo vam izbori”. Javni servis je na svom prvom programu sat vremena uživo prenosio kontramiting koji je organizovala Srpska napredna stranka, dok je izveštaj o memorijalnoj šetnji za Olivera Ivanovića trajao tačno 53 sekunde. To nije sloboda medija.

Ucene građana, pretnje otkazom, kupovina glasova, i mafijašenje koje Aleksandar Vučić zove izborima – nisu izbori. Izbori podrazumevaju slobodu da biramo, slobodu medija. Zato građani, koji svake subote prolaze pored RTS, traže sastanak sa Draganom Bujoševićem i Nenadom Lj. Stefanovićem. Organizatori protesta javno zahtevaju da sutra u 19:30 budu u svojim kancelarijama i prime delegaciju protesta. Obaveštavamo ih da će svi učesnici protesta ishod sastanka sačekati ispred zgrade RTS.


Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.