Udruženje #1od5miliona juče je podržalo protest podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću održanom u Valjevu.


Protest podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću koji je ukazao na ilegalnu trgovinu oružjem u fabric “Krišik” održan je juče, 28. 10.  u Valjevu gde se on nalazi  u kućnom pritvoru.

Okupljeni su zajedno sa aktivistima #1od5miliona na ulazna vrata fabrike lepili nalepnice “Budite (se) uzbunjivači #1od5miliona”, a na istom mestu održana je i Konferencija za novinare.

Protestna kolona podrške kretala se od centralnog Trga u Valjevu do glavnog ulaza fabrike oružja “Krušik”.

Protestna kolona zatim se uputila ka zgradi gde je Aleksnadar Obradović u kućnom pritvoru.

Tom prilikom predstavnice Inicijative žena Srbije, lideri opozicije Zoran Lutovac i Sergej Trifunović kao i studenti #1od5miliona posetili su Aleksandra u njegovom stanu.

Tokom razgovora Aleksandru je uručeno “Pismo podrške građana” koje je pročitano u subotu na protestu #1od5miliona zajedno sa skoro hiljadu potpisa građana ispod teksta.

Okupljenima su se potom na Trgu u Valjevu obratili  Srđan Milivojević, profesorka i aktivisktinja Inicijative žena Srbije Biljana Stojković, Bratislav Guta Grubački i glumac Sergej Trifunović ali i studenti #1od5miliona Srđan Marković i Valentina Reković.

Profesorka Biljana Stojković osvrnula se na zagađeni vazduh koji je, kako je rekla simbolično “zagadio čitavu zemlju”.

“Aleksandar Obradović je naš kiseonik, a solidarnost naša snaga” rekla je ona.

Srđan Marković govorio je o velikanima iz okoline Valjeva i okupljene upozorio da “svi moramo biti Aleksandar Obradović”, hrabri i istrajni.

Studentkinja Valentina Reković pročitavši okupljenima “Pismo podrške građana” rekla je da je “solidarnost zaista naša snaga, a Aleksandar Obradović zaista naš heroj.”

“Ono što je Aleksandru sada najviše potrebno jeste javna podrška i moramo da nastavimo da je pružamo” zaključila je ona.

Novi skup protesta podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću najavljen je za petak u 14h na Trgu u Valjevu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.