Dvadeset i osmi protest #1od5miliona u Beogradu biće održan u subotu, 15. juna sa početkom u 19 časova.

Zbog velikih vrućina, protest #1od5miliona u Beogradu će od subote krenuti sa protestnim okupljanjima od 19 časova.

Kod Terazijske česme građanima će se obratiti pretučeni student sa Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić i vanredni profesor Univerziteta u Novom Sadu sa Fakulteta tehničkih nauka dr Uroš Nedeljković, a kod Rektorata o plagiranim doktoratima na kraju protesne šetnje govoriće student Fakulteta organizacionih nauka Moma Kovačević.

Protestna šetnja će krenuti od Terazijske česme i nastaviti Prizrenskom ulicom, potom se ruta nastavlja putem Zelenog venca i Brankove ulice, a onda Pop – Lukinom, Pariskom i Uzun – Mirkovom ulicom do zgrade Rektorata.

Protest u subotu posvećen je prebijanju studenata, a šetnju ovog puta završavamo kod Rektorata, kako bismo podsetili tu instituciju, na kojoj u petak zaseda etička komisija zbog plagiranog doktorata ministra Siniše Malog, da nismo zaboravili na lažne diplome i doktorate i da ćemo biti uvek tu da podsetimo da Univerzitet mora da postupa odgovorno i one koji ne poštuju kodeks akademske čestitosti kazni.

Na ulice smo izašli zbog nasilja i jedne razbijene glave u Kruševcu, a prošle nedelje prebijeno je trojica studenata. Podsećamo, od početka protesta, studenti su napadani i hapšeni,  fizički je napadnuto još četvorica organizatora protesta u Srbiji, a jedan novinar je umalo živ spaljen u svom domu.

I zato ne smemo da dozvolimo da mlads ljude, koji su budućnost jednog društva, niti bilo koga od građana Srbije, prebijaju samo zato što imaju drugačije mišljenje od vlasti.

Vidimo se u subotu od 19 časova kod Terazijske česme!

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.