Udruženje #1od5miliona osuđuje napade na glumca Branislava Trifunovića i pita poslanika Aleksandra Markovića da li je nekada posetio pozorišnu predstavu kako bi znao šta je umetnički dojam


Režim Srpske napredne stranke već sedam godina cenzurše istinu, medije i guši sve druge načine slobodnog izražavanja i mišljenja. 

Izjave poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke o glumcima i ulogama u pozorišnim predstavama pokazuju njihovu želju da cenzurišu i pozorište kao vid slobode delanja. 

Da li je želja ove vlasti da svako pozorište stave pod svoju kontrolu, kao što neka već jesu postavljanjem njihovih VD direktora i direktora?

Da li je njihova želja apsolutna kontrola nad slobodom uma građana Srbije i zabrana svakog vida slobodnog izražavanja uključujući i umetničkog performansa? 

Osuđujemo napad na glumca Branislava Trifunovića od strane poslanika vladajućeg režima koji svako obraćanje u Narodnoj Skupštini RS koriste za promociju govora mržnje, neprimerenih izjava i stvaranja negativne slike u javnom mnjenju o značajnim ljudima u našoj državi.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.