Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u više navrata oglašavao tokom dvanaestodnevne blokade Rektorata koju su inicirali studenti #1od5miliona. Njegove izjave, kao i izjave drugih funkcionera Srpske napredne stranke: predsednice Vlade, predsednice Skupštine, ministara, narodnih poslanika i zamenika gradonačelnika, očigledan su pokazatelj da oni suštinski ne razumeju autonomiju Univerziteta.

Svojim izjavama i organizovanim upadom njihovih aktivista i batinaša u zgradu Rektorata predsednik i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke sami su sebe isterali na čistinu, jasno potvrđujući da postoje pritisci na Univerzitet, zbog kojih su studenti ušli u blokadu. Ovim izjavama oni su isterali na čistinu i ko su studenti koji već deset meseci na ulicama organizuju proteste #1od5miliona, a koje mesecima obeležavaju kao strane plaćenike, marsovce, huligane, batinaše.

Pozivamo predsednika države, predsednika svih građana Republike Srbije, da obavlja svoju funkciju onako kako je to predviđeno Ustavom, da prestane da vrši pritiske na nezavisne institucije i da prestane da štiti ministra finansija Sinišu Malog, koji svojim plagiranim doktoratom sramoti i Univerzitet u Beogradu i celu državu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.