Siniša Jasnić, bivši predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije i bivši direktor preduzeća za organizaciju sportskih igara, ukrao je novac iz bužeta namenjenog za izgradnju Nacionalnog centra na Bežanijskoj kosi, kao i za renoviranje Studentskog grada.

Prema izveštaju Blica, on je potrošio blizu tri miliona evra namenjena za ove svrhe, na lična zadovoljstva.

Dokument master plana Evopske univerzitetske sportske asocijacije, koji je koštao 30 000 evra, on je platio 573 000 evra. Ovakvo bahato trošenje novca iz budžeta, usporilo je i pripreme za Univerzijadu, planiranu za 2020. godinu, a čiji bi domaćin te godine trebalo da bude Srbija.

Tim postupkom, Siniša Jasnić, ne samo da je ugrozio studente uskrativši ih za renoviran studentski dom, već je ugrozio ugled čitave države zbog kašnjenja priprema za Univerzijadu.

Podsećamo da je Siniša Jasnić još 2009. godine bio osuđivan za krađe i pranje novca, što nova vlast nije sprečila, već je samo prećutala i dozvolila da se takvo ponašanje nastavi.

Vlast ne sankcionisanjem ovakvog ponašanja daje legitimitet svim ostalim državnim funkcionerima da nastave da kradu i otimaju od mladih ljudi, studenata i time ih teraju iz Srbije.

Siniša Jasnić je nakon ove afere razrešen dužnosti predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, a na njegovo mesto postavljen je Dejan Madić.

Podsećamo vladu Srbije, kao i predsednicu vlade Anu Brnabić da smena funkcionera nije rešenje.

Ovaj postupak ne rešava studentske probleme, ne vraća pokraden novac, ne renovira Studentski grad, ne gradi sportski centar, niti organizuje Univerzijadu.

Udruženje #1od5miliona još jednom javno osuđuje ovakvo ponašanje i podseća da smena funkcionera nije rešenje. Rešenje je smena izvitoperenog, korumpiranog, diktatorskog sistema.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.