Pre mesec dana, uoči Dana državnosti Srbije 15. februara, petnaestak maskiranih lica sa fantomkama na glavama, sekirama i palicama polupali su čitav ulaz u hotel Šumadija na Banovom brdu. Iako je ministar Nebojša Stefanović u izjavi za medije naveo da je samo ulaz malo razbijen, fotografije pokazuju suprotno.

Uplašeni zaposleni i vlasnik hotela Njegomir Kilibarda čekali su svega par minuta da se pojavi policija, a sa njima se pojavio i novi pretpostavljeni zaposlenima – Miroslav Bilanović, predstavnik kompanije B&B group koja je nedelju dana ranije kupila hotel Šumadiju za 280.000 evra.

„Hotel sam kupio za skoro tri miliona evra i u međuvremenu uložio još tri miliona, a oni mi ga otimaju uz pomoć batinaša i sekira za deset puta manji iznos“ navodi Kilibarda. Nakon incidenta istraga je prekinuta, stoga smatramo da je to posledica umešanosti oca ministra Nebojše Stefanovića i dvostrukih aršina ove vlasti, koja utiče na tužilaštvo da selektivno vrši svoju dužnost.

Iako je ministar Stefanović demantovao da je bilo ko u njegovo ime pregovarao sa vlasnikom hotela, kako BIRN navodi, ovom incidenti prethodili su pregovori koje je vodio lično otac ministra Stefanovića, koji je navodno u ulozi posrednika nudio da otplati dug tada aktuelnog vlasnika.

Dok je ministar policije umešan u bezbroj afera, policajci su redovno sprečavani da vrše svoju dužnost i štite građane Srbije.

Stojimo solidarni sa Policijskim sindikatom Srbije koji je rešen da se bori za neometano vršenje istraga i zakonito procesuiranje svih aktera koji krše zakon i ugrožavaju bezbednost građana.

Policijski Sindikat Srbije, pored učešća u protestima #1od5miliona, održaće protest ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (Palata Srbije), 16. marta sa početkom u 16 časova.

Pozivamo sve zainteresovane građane da im se sutra pridruže ispred zgrade MUP-a, odakle će se uputiti ka Platou, na građanski protest #1od5miliona.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.