Direktorka i vlasnica televizije Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović dvadeset i drugog dana štrajka glađu primljena je na sastanak u REM-u, a potom zbog iscrpljenosti odvezena u Urgentni centar.

Sve njene zahteve zbog kojih toliko dugo svoj život stavlja na kocku REM je odbio, poslavši jasnu poruku da sloboda medija nije prioritet ni za njih, ni za vlast.

Na zahtev njenog brata, Saše Pavlovića, kola hitne pomoći došla su ispred prostorija REM-a gde Maja od petka svakodnevno protestuje.

Nakon pregleda u ambulantnim kolima, priključena joj je infuzija, a potom je odvezena u Urgentni centar kako bi se nagledalo njeno stanje i pružala potrebna medicinska pomoć.

Podsećamo da Maja Pavlović štrajkuje glađu već 22 dana jer je njenoj televiziji pre 4 godine oduzeta lokalna frekvencija, a takse za emitovanje udesetostručene.

Od tada ona vodi postupak pred Upravnim sudom protiv ove odluke, međutim presuda još uvek nije doneta.

Zbog toga je Kanal 9 u teškoj materijalnoj situaciji. Prinudnim izvršenjem im je, kako tvrde, nezakonito oduzet novac, a bankovni račun do nedavno bio blokiran.

Ona zahteva da se taj novac vrati kao i da signal Kanala 9 bude vraćen u ponudu Telekoma Srbije.

Maja Pavlović je za ostvarenje pravde i poštovanje ideje slobodnih medija spremna da da svoj život, a sam čin štrajka glađu predstavlja poslednje sredstvo odbrane njenih prava za kojim je posegnula drugi put u poslednjih godinu dana.

Molimo vlast da shvati ozbiljnost situacije i da pred Majinom borbom za slobodu medija ne zatvara oči.

Mediji su u prvim redovima kada je u pitanju odbrana demokratije, a ova vlast je još jednom pokazala da je demokratija za nju samo reč na papiru.

Apelujemo na institucije da ispune Majine zahteve pre nego što njeno zdravlje bude trajno narušeno.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.