Udruženje #1od5miliona najstrože osuđuje bahato ponašanje predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić i “samoprozvanog PR” Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivere Zekić prema vlasnici Kanala 9, Maji Pavlović, koja zbog njihove nakon dva štrajka glađu, najavljuje još jedan.

Prošlo je tri meseca od kako je Pavlović, prekinula tronedeljni štrajk građu, nakon razgovora sa premijerkom Brnabić, a obećanog ispunjenja njenih zahteva i dalje nema.

Uslov da Pavlović prekine štrajk bio je da joj se ispune makar 4 od 10 zahteva, što se delimično i dogodilo, međutim nakon toga više ni jedan zahtev nije ispunjen.

Pavlović je navela da će u sredu, 7. avgusta, biti tačno tri meseca od razgovora sa premijerkom, na kom joj je obećan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ispunjenje zahteva.

Tri meseca kasnije, taj sastanak se nije dogodio, zaposleni Kanala 9 su i dalje šikanirani, iz budžeta se i dalje izdvaja drastično manje novca nego za ostale kanale, i na lokalnom, i na pokrajinskom, i na državnom nivou, a pritom ni jedno javno preduzeće u Novom Sadu neće da obnovi saradnju sa Kanalom 9.

Pavlović je takođe navela da, ukoliko se do kraja nedelje ništa ne dogodi, ona neće imati drugog izbora nego da u ponedeljak, 12. avgusta, nastavi štrajk glađu, kao poslednji i najteži čin borbe pojedinca protiv diktatorskog režima.

Ovo je samo jedan u nizu primera kako trenutna vlast rešava probleme svojih sugrađana – pred kamerama jedna, a iza kamera sasvim druga priča.

Da li je ovo nastavak obračuna vlasti sa neistomišljenicima i slobodnim medijima i zašto se nadležne institucije poput REM-a ili suda ne odazivaju po pitanju Maje Pavlović?

Kakvu poruku dobijamo ovakvim postupcima i da li ista sudbina čeka i druge koji se na isti način sastanu sa predstavnicima vlasti kako bi rešili svoje probleme?

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.