Šesti protest #1od5miliona u Kikindi je održan večeras, a policija je bila prinuđena da interveniše kada je jedan muškarac na početku skupa prvo vređao, a potom i fizički napao učesnike protesta i lokalne aktiviste opozicije.

Lokalna tema skupa bili su pritisci i ucene kojima Srpska napredna stranka muči učesnike protesta. Naime, organizatorima stižu pritužbe sa “savetima” i “preporukama”, ali i konkretnim pretnjama na radnim mestima kojima im se poručuje da se drže dalje od protesta. Organizacioni odbor kikindskog protesta angažovao je advokata volontera koji će pokrenuti pravne postupke protiv ucenjivača, a o tome je govorio i advokat Mirko Šoć.

Okupljenima su se obratili i docent sa PMF-a Goran Radojev i  poslanik u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković.

Pošto su pretnje na radnim mestima stizale sugrađanima koji su slikani i snimani na protestu, organizatori su se obratili lokalnoj televiziji Rubin da ne snimaju i na taj način ne etiketiraju građane koji dolaze na protest, što se na radnim mestima završava pretnjama.

“Svesni smo da ti snimci idu SNS-u, jer se na televiziji ne objavljuju, a snima se bukvalno do tančina sve što govorimo i radimo”, istakli su organizatori iz Kikinde.

U toku protestne šetnje, pojedinac koji je upao u masu ljudi koja je šetala, počeo je verbalno da maltretira učesnike portesta, a potom i nasrnuo na jednog učesnika protesta.

Policija je odmah reagovala i privela lice, a organizatori su izrazili zahvalnost na brzoj reakciji policajaca.

Na samom kraju protestne šetnje, organizatori su pozvali na naredni skup za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.