Četvrti po redu građanski protest “1 od 5 miliona” okupio je večeras Zaječarce na Trgu Nikole Pašića, a okupljenima su se obratili Žika Branković, sportista i dugogodišnji borac protiv korupcije, i Vladimir Petković, novinar.

„Autokrata Aleksandar Vučić je akumulirao zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, što je protivno ulozi koju prema ustavu ima kao predsednik.

Ovakva koncentracija moći u rukama jednog čoveka, ozbiljno ugrožava sve demokratske vrednosti svakog društva, pa i našeg”, istakao je Žika Branković u svom obraćanju.

„Mi tonemo u glib, oni su sve bogatiji i bezkrupolozniji, uništavaju rečne tokove, život riba i negativno utiču na šume i zemljište, devastiraju ceo ekosistem gradnjom MHE, dok na Dedinju, Kopaoniku grade svoje nelegalne dvorce, a Srbiji dižu spomenik! Srbiju ne mogu spasiti oni sa kupljenim diplomama, oni koji žive i hrane se ružišastim televizijama… već mladi ljudi koji vole svoju zemlju, hoće da grade i rade, koji imaju i vole svoju decu, koji će poštovati sve građane Srbije“, dodao je Branković.

Okupljenim Zaječarcima obratio se i Vladimir Petković, novinar i društveni aktivista.
„Da li ste verovali da ovo može da se dogodi u našem malom ,tihom i prelepom gradu? Nisam ni ja. Zbog čega? Zbog bedža? E, pa gospodo nećemo skidati bedževe, stavićemo još koji”, poručio je Petković.

Nakon njihovog obraćanja, šetnja je krenula previđenom trasom: Trg Nikole Pašića – Dositejeva – Kumanovska – Timočke Bune – Obilićev venac – Ljube Nešića i završetak kod Gradske uprave Zaječar.

Tokom protestne šetnje uručena su i dva otvorena pisma Bošku Ničiću i Saši Mirkoviću.

Izvor: Glas Zaječara

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.