Protest #1od5miliona u Kruševcu održan je večeras, a građani su poručili da od svojih zahteva ne odustaju.

Prilikom obraćanja govornika, organizovan je i kontra miting aktivistkinja SNS-a koje su ometale okupljene građane uvredljivim komentarima i provokacijama.

Okupljenima se prvo obratio jedan od organizatora Adam Milenković koji je naglasio da oni neće odustati od svojih zahteva pored raznih provokacija i pretnji.

Kruševljani su večeras ugosili voditelja Marka Stepanovića i političara Borka Stefanovića

Stepanović je počeo obraćanje rečima da je počastvovan što govori u gradu u kojem je sve počelo napadom na Borka Stefanovića i zadovoljstvo mu je što upravo sa njim i govori.


“Ovo je deseti grad u kojem govorim i prvi gde između dve vatre govorim. Ima nade za Srbiju, biće ovo demokratska zemlja.”, rekao je on.

Predsednik Udruženog sindikata Srbije SLOGA na početku govora obraća se ženama SNS porukom da će im besplatno pisati tužbe ako su ucenjene radnim mestom da bi došle na kontramiting.

“Nažalost mi živimo u zemlji gde neko mog saboraca Borka Stefanovića pokuša da ubije, onda ti isti pošalju podršku protiv nas koji se borimo protiv nasilja.”

Stefanović je pozdravio građane i poručio im da je i on Kruševljanin – čarapan.

“Nemojte da slušate ove iza nas, jer oni iza nas su prošlost, a vi ispred ste naša budućnost.” , poručio je on misleći na kontramiting SNS-a

Uprkos provokacijama aktivistkinja SNS-a protestna šetnja je protekla mirno, bez incidenata, a okupljeni građani su pozvani na veliki protest u Beogradu 13. aprila.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.