U Šapcu je održano dvadeset i drugo protesno okupljanje #1od5miliona, a više stotina okupljenih građana još jednom je svojim prisustvom pružili podršku pobunjenim gradovima širom države.

Okupljenim Šapčanima prvo se obratio predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović. „Kada pričam u drugim gradovima, idem da kažem ljudima da ima nade, a u Šabac kada dolazim, dolazim po nadu“, istakao je Manojlović.

Šapčanima se potom obratio i uspešni šabački poljoprivrednik Dušan Tufegdžić i tom prilikom sa okupljenim građanima podelio jednu lokalnu priču iz Štitara.

Šapčanima je poručio da ne padaju na spinove i laži Srpske napredne stranke (SNS) iz Šapca jer se oni ne protive saobraćajnicama već rušenja njihovih kuća i samog centra sela. „SNS ima plan da kroz centar mog sela sprovede brzu saobraćajnicu i tom prilikom poruši četrdeset kuća, iako postoji projekat koji ide oko sela”, zaključio je on.

Po završetku obraćanja večerašnjih govornika, Šapčani su se uputili u šetnju centralnim gradskim ulicama, a naredno okupljanje najavili za 21. jun sa početkom u 20 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.