Okupljanjem na Trgu oslobođenja Zaječarci su obeležili šest meseci od početka protesta #1od5miliona, a ujedinjena opozicija ovo okupljanje iskoristila je za početak prikupljanja potpisa za održavanje vanrednih izbora u svojoj opštini. 

Organizatori protesnog okupljanja saglasni su u oceni da postoji niz razloga zašto je neophodna promena u njihovoj opštini i da će čim sakupe relevantan broj potpisa izaći u javnost sa konkretnim predlogom za održavanje vanrednih opštinskih izbora. 

„Nedavno je iz budžeta grada dodeljeno devet ipo miliona dinara podobnim medijima, svi infrastrukturni projekti kasne sa realizacijom, stadion koji smo pre nekoliko godina gradili sada treba da rušimo, a poseban paradoks je „Sunčana staza“ koja treba da služi za rekreaciju, ali je posuta kamenom“, zaključio je jedan od predstavnika opozicije. 

Jedna od organizatorki protesta Selena Ristić-Vitomirović osvrnula je se na dosadašnjih šest meseci protesta. 

„Mi govorimo u ime obespravljenih, a protesti su pokrenuli svest u narodu da svako ima pravo da iskaže slobodno mišljenje i da niko nikog ne sme da ucenjuje, na primer ugovorima na određeno vreme“, istakla je ona.ž Naredno okupljanje u Zaječaru zakazano je za 21. jun na Trgu Nikole Pašića.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.