Građani Zaječara po šesti put prošetali su gradskim ulicama u okviru protesta #1od5miliona.

Sa trga Nikole Pašića nakon pozdravnog govora prisutnima se obratio poznati srpski glumac Branislav Lečić uz konstataciju da je predsednik Vučić odavno prestao da sluša običnog građanina i ono šta žitelji ove zemlje imaju da mu kažu.

„Ukidanjem straha i davanjem mogućnosti ljudima da slobodno izraze svoje mišljenje predsednik bi zaslužio naše poštovanje, a ne time da moramo da mu se klanjamo i uvlačimo pod pazuh.

To je poniženje za svakog od nas!

Reči koje predsednik upotrebljava za svoj narod su nedopustive!

Mi smo narod koji posle toliko godina zaslužuje emancipaciju i evoluciju!“, poručio je Lečić.

On je podsetio građane Srbije na to da mi imamo svoju istoriju i ne zaslužujemo višedecenijsko utapanje u ništa.

“ Mi ne zaslužujemo da živimo u robovlasničkom sistemu, da nosimo pelene na poslu, da nemamo nikakva prava, da ugrozavaju prava kako penzionerima, tako i mladima koji bi trebalo ovde da žive i stvaraju, jer je ovo njihova zemlja.

Ne smete da se plašite, jer se za slobodu bori!

I moramo da budemo solidarni jedni prema drugima!

Vi ste seme i klica slobode, zato što svake nedelje izlazite i borite se. Jer imate jedan život koji vam se nudi, sve ostalo je poluživot ili polusmrt“, poručio je Lečić okupljenim zaječarcima.

Prisutnima se u ime svih penzionera obratio i 75-ogodišnji zaječarac Ratomir Marinković rečima da je i on dalekih 70-tih bio u tuđini, ali se ipak vratio jer je u svojoj zemlji najlepše.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.