Četvrti protest #1od5miliona održan je sinoć u Vrbsu, a okupljeni su izrazili zabrinutost zbog velikog iseljenja mladih iz tog grada.

Okupljenima su se obratili novinar Nenad Kulačin i prof. dr. Dušan Marinković.

“U Srbiji 400 hiljada parova se bori sa sterilitetom i ne može da dobije decu na način na koji se to radi u modernom svetu nego moraju da idu u Prag, Solun pa čak i Skoplje dok državna novinska agencija objavljuje vest da je Ana Brnabić dobila sina.”, istakao je Kulačin.

Marinković je kazao da je vlast preprodavac nacionalnih interesa i da se to zove veleizdaja. ” Stojim pred vama jer ste se pobunili protiv vlasti koja je ponizila vojsku, policiju, učitelje, nastavnike, profesore, akademske gradjane tako što je legalizovala prodaju diploma u ovoj zemlji”, zaključio je on.

Ispred zgrade opštine okupljeni građani su napravili dimnu zavesu i napomenuli da se svi zahtevi vremenom stapaju u jedan.

Ispred zgrade opštine okupljeni građani su napravili dimnu zavesu i napomenuli da se svi zahtevi vremenom stapaju u jedan.

“Odlazite i ne vraćajte se nikada više! Večeras ćemo pokazati vaše rezultate i transparentnost pravljenjem dimne zavese oko opštine jer to je ono što su radili proteklih godina, prodavali maglu”, istakli su organizatori protesta u Vrbasu.

Po završetku protestne šetnje, koja je protekla mirno i bez ikakvih incidenata, građani su pozvani na naredno okupljanje sledeće nedelje u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.