Sedmi protest #1od5miliona u Somboru nadmašio je očekivanja organizatora iako je pomeren na četvrtak 28. Februar.

Na protestu su govorile studentkinja vajarstva Tea Vukadin i balerina Bojana Leko koje su pred više od 250 ljudi podsetile okupljene zašto moramo da istrajemo u borbi protiv režima koji ugnjetava narod i ukida mu najosnovnija ljudska prava.

Tea Vukadin je izjavila da je potrebno da ponovo izvajamo našu državu, da vratimo dijalog o tome kakvu državu i društvo želimo. Da svoj život uzmemo u svoje ruke, a ne da živimo onako kako nam to Vučić nameće u lažima, siromaštvu, kriminalu, mraku i u njegovom rijalitiju. Naglasila je da nam za to ne treba samo pamet i čvrste ruke, već i čvrste noge – da šetamo i protestujemo dokle god to ne ostvarimo!

Bojana Leko je izjavila da cilj građanskih protesta nije samo odlazak Aleksandra Vučića, već

Borba za promenu sistema, suštinske promene, nezavisno sudstvo i lustraciju na svim nivoima. Protiv bede, gladi, nasilja i tiranije polupismene naprednjačke vlasti. Protiv konstantnih ucena, pritisaka i ugnjetavanja uzurpatorskog i diktatorskog režima!

Protestna šetnja protekla je mirno i bez incidenata a organizatori su pozvali okupljene na sledeće okupljanje za nedelju dana.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.