Danas je iz pritvora pušten predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović koji je 25. januara uhapšen jer je naložio ubistvo novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Podsetimo, novinar Milan Jovanović i njegova supruga umalo su živi spaljeni u svom domu u decembru prošle godine.

Stravično je da se Simonović tereti ne za pokušaj ubistva, već zbog sumnji da je izazvao krivično delo “izazivanje opšte opasnosti u podstrekivanju”, čime je režim još jednom potvrdio da zakoni ne važe jednako za sve, a naročito ne ako su u pitanju njihovi kadrovi.

Kao jedan od prvih zahteva protesta #1od5miliona istakli smo otkrivanje počinilaca i nalogodavca pokušaja ubistva novinara Jovanovića.

Pod pritiskom građana koji svake subote protestuju, vlast je otkrila da je nalogodavac pokušaja ubistva novinara, upravo njihov kadar Dragoljub Simonović.

On je danas pušten na slobodu zato što se tereti samo za narušavanje bezbednosti, a ne i pokušaj ubistva, te još uvek predstavlja pretnju za Milana Jovanovića i svakog novinara koji se usudi da se suprotstavi režimu.

Zbog toga zahtevamo zakonito i pravično procesuiranje Simonovića za pokušaj ubistva Jovanovića i njegove supruge, kao i za zloupotrebu položaja.

Novinari, u demokratskoj državi, moraju biti zaštićeni! Vlast narušava bezbednost svih svojih građana i novinara i time urušava sva demokratska načela za koje se zalažemo.

Zbog toga mi subotom šetamo!

#počeloJe

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.