Režim predsednika Aleksandra Vučića još jednom je pokazao svoju bahatost i odlučnost u tome da ne dozvoli slobodu govora i bilo kakav pomen kritike na sopstven raučun.

Danas je patrola komunalne policije zaustavila i pretila aktivistima #1od5miliona koji su sa razglasa na kombiju puštali govor upućen direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću,  koji na simboličan način ukazuje da se makar na ulici, ako ne i na javnom servisu, moraju čuti zahtevi građana koji šetaju tri i po meseca.

Ova akcija je bila uredno prijavljena i dozvoljena od strane policije, a na pomen toga službenik komunalne policije je rekao da to “nema nikakve veze” i dvadesetak minuta telefonirao, verovatno čekajući instrukcije nekog iz vlasti, s obzirom na to da je u prijavi koja je dostavljena policiji pisalo “da se ovim performansom obaveštavaju građani o zahtevima protesta #1od5miliona”.

Predstavnik komunalne policije potom je zapretio da će ih optužiti “za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti” ukoliko ne prekinu i napisao im je kaznu.

Nakon toga, aktivistima i kombi vozilu zabranjeno je dalje kretanje kroz grad.

Na ovaj način režim samo potvrđuje da u Srbiji pod Vučićevom vlašću ne postoje slobode govora i mišljenja i  da če svako ko razmišlja drugačije od pripadnika SNS-a biti pretučen, uhapšen ili sankcionisan.

Zahtevamo od nadležnih organa da poštuju zakonske odredbe, a ne slobodnu volju Aleksandra Vučića.

Zato što nam ugnjetavaju pravo da slobodno pričamo, zato što nas kažnjavaju zbog svake kritike upućene njima, zato smo sutra na ulici.

Plato u 18 časova! #počeloJe

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.