Protest na kome su zatražene ostavke predsednika lokalne skupštine u Prokuplju održan je večeras nakon što je MUP saslušao građane koji su u tom gradu organizovali prikupljanje potpisa za peticiju protiv izgradnje mini hidroelektrane.


Građanima su se okupili na Trgu topličkih junaka u Prokuplju, a među govornicima su bili svi lideri opozicionih stranaka koje su najavile bojkot predstojećih izbora.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanovićrekao je da je Toplica uvek bila junačka i da su Topličani uvek znali da se bore za istinu i pravdu i onda kada je sve bilo protiv njih.

“Dokaz za to su 2.178 gradjana koji su potpisali peticiju, novi toplički junaci koji su se suprostavili onima koji bi reke u Srbiji da stave u cevi i da napune i onako debele naprednjačke džepove”, kazao je Stefanović.

Govoreći o predstojećim izborima, Stefanović je rekao da gradjani ne smeju da izadju na birališta jer se radi o “lažnim izborima”.

“Lažni izbori im služe da sve ostane kako je i sada, da 150 ljudi dnevno napušta Srbiju, da oni imaju plate od 200.000, 300.000 i 400.000 dinara a vi da radite za bedne plate u kompaniji Leoni. Lažni izbori im služe da na vlasti ostane Aleksandar Vućić, novi stručnjak za koronavirus koji je juče našim ženama preporučio da idu u šoping u Itraliju i da peru ruke tvrdim sapunom”, kazao je Stefanović.

Naredni govornik bio je lider Pokreta Dveri Boško Obradović koji je ocenio da živimo u “vremenu laži, izdaje i rasprodaje Srbije” te da “imamo predsednika koji ne ume da kaže istinu”.

“Imamo apsolutni medijski mrak, imamo realnost u kojoj je sve suprotno od onoga što zapravo jeste. Svi se pretvaramo u obično roblje kod stranog gazde jer smo sve prodali strancima i poslednju srpsku Komercijanu banku, prodali smo zemlju i kao što vidite prodaje se i voda i vazduh i sve što se može prodati i doneti materijalnu dobit onima koji danas vladaju Srbijom”, rekao je Obradović.

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović podržao je aktiviste koji se bore protiv izgradnje mini hidroelektrana u Srbiji, navodeći da izgradnja tih elektrana predstavlja “samo jedan vid pljačke naroda i korupcije aktuelne vlasti”.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.