Optužbe Gorana Vesića i Nebojše Stefanovića da su učesnici protesta „1 od 5 miliona“ sinoć u Beogradu napali radnike JKP Gradska čistoća, jesu još jedan pokušaj jeftine manipulacije režima koji na masovne građanske proteste ne zna kako drugačije da odgovori do lažima.

Nije bilo nikakvog fizičkog napada u Terazijskom tunelu, a to se jasno vidi čak i na snimcima koje je Goran Vesić pokušao da podmetne kao nekakav dokaz. Ovakav pokušaj obmane javnosti nije samo jalov, već i posebno bedan, jer su zloupotrebljeni radnici JKP Gradska čistoća za prljavu režimsku propagandu. I to nakon što su naterani, još tokom trajanja protesta, da uklone nalepnice sa lažima Aleksandra Vučića iz Terazijskog tulela, misleći valjda da će time sakriti ono što već cela Srbija dobro zna – da predsednik države laže.

Već je ustaljena praksa Vučićevih portparola da učesnicima protesta pripisuju ono što oni sami svakodnevno generišu i protiv čega građani protestuju širom Srbije – jezik mržnje i huškanje na nasilje. Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ im poručuju da takve manipulacije servirane preko partijskih tabloida neće još dugo trajati – protestovaćemo mirno i dostojanstveno dokle god se ne raskrinka i poslednja njihova laž.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.