Nekoliko stotina građana i večeras je protestovalo u Požarevcu po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu.

Građanima su se večeras obratili sociolog Borisav Prelić, jedan je od članova pokreta Slobodnih stanara iz Niša i Božidar Đurović stalni reditelj Narodnog pozorišta u Beogradu, a ovdašnjoj javnosti poznat i kao nekadašnji selektor gumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“.

Pred protestnu šetnju, Borisav Prelić je rekao da građani Srbije ne žele više da trpe bahatost vlasti koja se ponaša kao robovlasnik prema narodu i da ne žele da da budu crna rupa na mapi sveta koja proždire svoje najbolje ljude.

Reditelj, Božidar Đurović je ocenio da današnjom Srbijom vladaju politički potomci zloglasnih političara koji su narodu doneli ratove, bombardovanja, bedu, siromaštvo i urušili svako ljudsko dostojanstvo.

Večeras se protestna šetnja od Starog korzoa kretala starom trasom do Braničevske ulice gde je kolona skrenula ka železničkoj stanici i zatim se ulicom Knez Milošev venac, Moše Pijade i Jovana Šerbanovića vratila na polaznu tačku.

Incidenata nije bilo.

Zahtevi građana koji protestuju u Požarevcu su istaknuti u više navrata. To su otkrivanje izvršioca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića, otkrivanje nalogodavca za fizički napad na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu, profesionalno izveštavanje medija, pre svega Radio televizije Srbije, ostavka predsednika države i stvaranje uslova za slobodne i fer izbore.

Izvor: Boom93

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.