Šesti protest #1od5miliona u Požarevcu održan je večeras pod parolom “Protest protiv otmičara države”, a preko pet stotina okupljenih sa pažnjom je slušalo rediteljku Tijana Bajić koja je govorila o nasilju koje žene trpe u ovom društvu i da o tome moraju da govore javno.

“Ovde smo da ne bi bili još jedna Marija Lukić iz Brusa, koja trpi zlostavljanje lokalnog funkcionera, da ne bi bili još jedna Stanika Gligorijević koja je ubijena na doljevačkoj naplatnoj rampi”, kazala je ona.

Bajić je osvrćući se na nedavni slučaj seksualnog uznemiravanja Marije Lukić od strane Milutina Jeličića Jutke u Brusu, dodala da je i sama prošla kroz sličnu situaciju, te je zamolila i ostale žene koje su prolazile kroz istu situaciju da više ne ćute na nasilje.

“Ja sam to doživela od direktora jedne od najgledanijih televizija. Nisam ga prijavila ali bilo je jako mučno. Želela bih da kažem svim ženama da budu hrabre kao što je bila Marija Lukić. Idemo u narodnooslobodilačku borbu”, kazala je ona.

Bajić je istakla da su na građani na protestu da se ne bi dogodio još neki slučaj spaljivanja kuće novinara i pokušaj njegov ubistva, kao što se to dogodilo sa novinarom portala Žig Milanom Jovanovićem, ali i da nikada više ni jedan političar ne bude životno ugrožen zbog različitog mišljenja, kao što je to bio političar Oliver Ivanović.

Zahtevi građana koji protestuju već šest nedelja u Požarevcu ponovoljeni su i večeras – traženo je da se otkriju ubice i nalogodavci ubistv ubistva Olivera Ivanovića, otkrivanje nalogodavca za fizički napad na političara Borka Stefanovića u Kruševcu, te da mediji  profesionalno izveštavaju.

Požarevljani su tražili i oostavka predsednika države Aleksandra Vučića i stvaranje uslova za slobodne i fer izbore.

Na protestu je bilo oko petstotina ljudi, a ledeća šetnja u tom gradu zakazana je za 8. mart u 18 časova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.