Sedmi protest #1od5miliona održan je večeras u Subotici. Građani su se okupili kod bivšeg bioskopa „Jadran“ kretali se od Korzoa do ulice Dimitrija Tucovića potom do Trga Sinagoge, Aleja Maršala Tita, Rudić ulica do Štrosmajerove ulice i završili na Trgu Slobode.

Na protestu su organizatori čitali proglas u kojem su tražili da se voda tretira kao ljudsko pravo, a ne da služi kao izvor profita! Građanima su se obratili student Vedran Horvacki i ekonomista Ivan Olajić. Olajić je pozdravio građene Subotice i pitao “koliko dugo trebamo da se bojimo ovih govana?” Pozvao je i građane koji samo na kratko stanu i šetaju se. On je poručio da zbog ovakvih političara sa vlasti neka deca nemaju školovanje i nemaju normalno detinjstvo.

Na kraju svog govora on je pozvao građane da se 13. aprila okupe u Beogradu kako bi konačno otkrili “MiIliOn”. Horvatski je okupljenima odgovarao na pitanja koja postavljaju na socijalnim mrežama: “Zašto šetamo? – Zato što smatram da narod ima parvo bolje da živi i da sazna istine. Šta će se postići sa ovim? – Bolja zemlja gde ljudi ne žive u strahu i korupciji … “, odgovorio je on.

Govornici su završili recitovanjem poezije sa jasnom porukom da je predsedniku Aleksandru Vučiću došao kraj.

Protest je protekao mirno i bez incidenata, a organizatori iz Subotice su osudili nasilje od strane policije i režima nad protestantima u Beogradu i studentima koji su uhapšeni zbog ulaska u javni medijski servis RTS.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.