Četvrta protestna šetnja #1od5miliona u Subotici održana je večeras, a građani su ponosno šetali svojim gradom, uprkos pretnjama lokalnih naprednjačkih funkcionera, poput Stevana Bakića, koji je otvoreno izjavljivao da se „svi prate i da se vodi evidencija demonstranata“.

Okupljenima su se obratile rediteljka Milica Kralj i studentkinja Katarina Đoković.

Istakavši da godišnje Srbiju napusti 650.000 ljudi, Milica Kralj je ocenila da je to 650.000 zločina – „zločina protiv majki, očeva, dece, svima koji svoje voljene gledaju preko ekrana“. Ona je dodala i da niko nikada građane Srbije nije toliko ponizio koliko je Aleksandar Vučić, i da je vreme da svi „ispružimo ruku, ispravimo kičmu i kažemo – E , sad je dosta“.

Studentkinja Katarina Đokić kazala je da ljudi napuštaju Srbiju jer država nije u stanju da im obezbedi normalno obrazovanje, kvalitetno zdravstvo, ispunjen radni vek i stabilnu ekonomiju.

„Nama nije potreban novi vođa, nama je potrebno uređenje sistema! Novi temelj“, poručila je Đokić.

Tokom protestne šetnje, Subotičani su uz pištaljke i parole iskazivali nezadovoljstvo aktuelnim režimom, ali i ponovili svoje zahteve. Između ostalog, zatražili su stvaranje uslova za fer i poštene izbore, oslobađanje od medijskog mraka, zaštitu prava radnika, sprečavanje rasprodaje strateških resursa, kao i borbu protiv korupcije i procesuiranje svih nosiova javnih funkcija koji su se ogrešili o zakon.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.