Drugi protest u Staroj Pazovi, u organizaciji #1od5miliona održan je večeras.

Na protestu se okupilo više stotina građana opštine Stara Pazova. Građani su izneli nekoliko zahteva i ostavili na ulaznim vratima zgrade opštine.

Među ponovljenim zahtevima za smenu predsednika skupštine opštine Stara Pazova Gorana Jovića člana Srpske napredne stranke, koji je priznao učinjeno krivično delo protivpravno oštetio opštinski budžet u prethodnom mandatu i koji je pravosnažno optužen na godinu dana uslovno, zahteva za normalan život, čistu pijaću vodu, kanalizaciju i realno izveštavanje u lokalnim medijima dodat je i zahtev za angažovanje više pedijatara jer kao industrijski najrazvijenija opština u Srbiji stanovnici moraju da putuju u druge gradove ili da plaćaju privatne pedijatre.

Gost govornik Jovan Tamburić, pukovnik u penziji, predsednik udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije je održao govor hrabreći okupljene i pozivajući na još veću masovnost. Tamburić je pozdravio hrabre i slobodne građane koji imaju hrabrosti da bahatoj, kriminalnoj i nemoralnoj vlasti i zajedno sa građanima poručio: “6 godina je dovoljno da otkrijemo da na svakom koraku lažete i pljačkate, DOSTA JE VIŠE!”.  Takođe je govorio o ustavnosti zakona o privremenom uređivanju penzija, lažnim slikama o stanju u državi i zatražio od vlasti da vrati otete penzije.

Protesna šetnja je protekla bez incidenata, planiranom rutom sa malim performansom ispred ulaza u zgradu RTV Stara Pazova gde su građani izlepili ulaz u zgradu natpisima cenzurisano aludirajući na medijski mrak i cenzuru kako u državi, tako i u opštini Stara Pazova.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.