U Zrenjaninu je sinoć održan četvrti protest #1od5miliona na kojem su građani istakli da oni ne žele da njihova deca govore srpski jezik sa akcentom, zato što su rođeni u inostranstvu.

Protestima su, sada već tradicionalno, prisustvovali radnici Pošte Srbije, zrenjaninski poljoprivrednici i Sindikat zaposlenih u policiji.

Okupljnima su se obratili studentkinja Katarina Đoković, poljoprivrednik Slavko Vukov I novinar Milojko Pantić.

„Ne želim da moja deca pričaju srpski jezik sa nemačkim ili norveškim akcentom, a moj grad, moj Zrenjanin gledaju samo preko Google Eartha. I zato mi je muka ove zemlje.“, istakla je Đoković.

Vukov je izrazio svoju zabrinutost o sistemskom uništavanju privrede tokom poslednjih sedam godina i nažalost neuspešnim pokušajima poljoprivrednika da dopru do onih koji kroje politike i ubede ih da rade u interesu ove države.

Milojko Pantić započeo je svoj govor davanjem podrške Zrenjanincima koji su govorili pre njega.

„Muka je i meni Katarina i svim ljudima u Srbiji jer ne možemo više da gledamo čoveka koji izleće sa svih ekrana i novina“.

On je govorio i o sramnom stanju u našoj državi, rekao kako svuda u svetu države imaju svoje mafije, a jedino u Srbiji mafija ima svoju državu i da je jedino moguće rešenje Vučićeva ostavka, ali se osvrnuo i na situaciju u Zrenjaninu.

„Ne postoji grad u Srbiji koji je srpskom sportu podario više olimpijskih radosti od Zrenjanina, ipak pitam gde su olimpijci i zašto ćute tvoji olimpijski bogovi, Zrenjanine? Zar ne vide da nakaradna vlast polako gasi večni olimpijski plamen ovog grada?“ upitao je Pantić.

Na protestu su građani ponovili da zahtevaju od vlasti poštovanje zakona i najavili naredni protest idućeg četvrtka na istom mestu.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.