Drugi protest #1od5miliona u Jagodini održao se u subotu 9. februara, a okupljeni građani prošetali su centralnim gradskim ulicama.

Više od pet stotina Jagodinaca, protestnu šetnju započelo je sa Skvera narodne omladine, odakle su se uputili ulicama Knjeginje Milice, Kralja Petra, Braće Dirak, Vuka Karadžića i ponovo završili u ulici Knjeginje Milice.

U centru grad okupljenima se obratila, profesorka razredne nastave, Andrijeta Krstić iz Jagodine, koja je prisutnima ponovila zahteve sa prvog protesta.

Građani Jagodine bili su najglasniji kada je Krstić zatražila ostavku gradonačelnika Jagodine, Dragana Markovića Palme.

Ona je iznela i zahtev da se otkrije šta se dešava sa Jagodinskom pivarom i Fabrikom kablova u tom gradu.
Komentarišući “turneju budućnosti” predsednika Srbije Aleksandra Vučića po gradovima širom Srbije, Krstić je naglasila da predsednik ne mora daleko da ode da bi čuo šta narood tišti- prazni frižideri, prazan novčanik, to što deci roditelji ne mogu da plate ekskurziju, izlet ili udžbenike.

“Tišti nas mrak. Uveo si nas u najmračniju zonu sumraka – niti smo slobodni niti smo siti! Sve nas tišti. Mi nemamo više vremena za tvoje sulude ideje i glupa obećanja!”

Ona je poručila i da su ljudi na vlasti, ne samo uništili državu, već “satrli duh i dostajnstvo svakog čestitog čoveka u Srbiji”.

Na drugom protestnom skupu u Jagodini ponovoljeni su zahtevi protesta:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.