Pod sloganom ”Ponovo palimo baklju slobode” održan je prvi građanski protest #1od5miliona u Sokobanji.

Tri stotine građana okupilo se kod zgrade Zavičajnog muzeja.

Slobodnim građanima Sokobanje obratila se njihova sugrađanka, glumica Jasmina Radovanović. Ona je prilikom obraćanja pozvala sve građane Sokobanje da im se pridruže i odaberu stranu pristojne Srbije koja će se izboriti protiv diktature, bahatosti vlasti, nepotizma, lažnih diploma i institucijalnog propadanja jedne od najlepših banja u Srbiji.

Ona je rekla da je ovo pitanje života – “ili će nas biti bez tebe, ili nas neće biti. To što je Vučić  umislio da je idol ne znači da je i Bog. Jer Bog je tvorac, stvoritelj, a Vučić je rušitelj sistema, porodica, prijateljstava, svega. Mnogo je gneva u nama, ništa manjeg od onog kojim je Homer započeo Ilijadu. Ne moramo mi da te ganjamo, poješće te tvoji mravi u tvome makondu.. Mi nismo poniženi, uvređeni, bedni ljudi kao što ti mislis da jesmo. Mi smo slobodoumni građani koji imaju meru i znaju kada je dosta. A tebe nam je veruj mi dosta”.

Radovanović je pročitala pismo podrške Lokalnog fronta iz Kraljeva, u kojem se izmedju ostalog navodi: ” Budući da nam je Sokobanja dokazala da sme, dala nam je podstrek da svi možemo”.

Građani su od Zavičajnog muzeja prošetali mermernim šetalištem do zgrade SO Sokobanja, zatim ulicom Hajduk Veljka do zgrade JKP Napredak, potom Dragovićevom ulicom do zgrade Komiteta, i ulicom Vojvode Mišića do mermernog šetališta.

Prisutni su uz zvuke pištaljki i muziku nosili transparente i uzvikivali parole ‘SOKOBANJA! SOKOGRAD – ODE STAR, ODE MLAD!  kao i ŠTO NAŠI RUDARI ISKOPAJU, MORAVA ODNESE!

Sledeće okupljanje građana pod sloganom  ”Ponovo palimo baklju slobode” – ”#1od5miliona” zakazano je za petak 22. februar u 18 časova kod zgrade Zavičajnog muzeja.

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.